Ismétlás a tudás anyja és ha ez az egyik kedvenc ételünkkel történik, akkor nincs semmi probléma. Vagy mégis?Zöldborsófőzelék            Mint fennt írtam, a zölborsófőzelék nagy kedvencem. Az ízével most sem volt komoly…

Szerző: napimoslék  2010.04.28. 23:18 Szólj hozzá!

Címkék: zöldborsófőzelék

Ma egy ételt mutatunk be, mert egyikőnk se evett a másikból. Vajon jól tettük?Gombás sertésragu            Az ízhatás semleges. Igazából semmilyen íz nem jött ki, csak ha nagyon megerőltettem magam, akkor éreztem egy kis…

Szerző: napimoslék  2010.04.27. 22:46 Szólj hozzá!

Címkék: gombás sertésragu

Bár tegnap meglett a FIDESZ kétharmad, mi szolidárisak voltunk és paradicsomos öntetes ételt ettünk.Húsgombóc paradicsommártással            Szóval paradicsomszósz. Ez volt az étel legjobb része, szerencsére nem olyan, mint…

Szerző: napimoslék  2010.04.26. 22:38 Szólj hozzá!

Címkék: húsgombóc paradicsommártás

Megkésve bár, de törve nem... Ezt inkább hagyjuk. Szóval pénteken is ettünk, kicsit megkésve megmutatom, hogy mit.Húsos tészta            Röviden a dolgok elejére szaladok és lelövöm a poént. Szörnyű volt. Hideg és rossz…

Szerző: napimoslék  2010.04.25. 21:33 Szólj hozzá!

Címkék: lekváros nudli húsos tészta

Ma, a hét szokásos csúcspontján ismét két ételt próbáltunk ki. Rántott hús franciasalátával.Az ételnek nem volt pozitív oldala. Hideg volt és ízetlen. Ennek megkoronázása volt, hogy még rágós is volt. A franciasaláta nem volt olyan rossz, de azért a húsnak kellett volna a…

Szerző: napimoslék  2010.04.22. 21:23 Szólj hozzá!

Címkék: sült csirkecomb rántott csrikemell

Ma ismételten megkóstoltuk mindkét lehetősget, bár kicsit furcsa, hogy az egyikhez megint tészta volt. Rántott párizsi             Ez egy ránézésre is mirelit hús. Nem lehetnek tehát túlzottan nagy elvárásaink, így nem is…

Szerző: napimoslék  2010.04.21. 20:20 Szólj hozzá!

Címkék: csirkemell vadas csirkemell tokány rántott párizsi

Tegnap kimaradtunk, mert leégett a processzorom. Béke poraira! Ez azonban a múlté, új (csak erre a feladatra új) géppel szerkesztem tovább Üzbégparaszttal a blogot. 2 nap = 4 étel. Lássuk:Hétfő 1Sertéspörkölt            Az…

Szerző: napimoslék  2010.04.20. 19:16 Szólj hozzá!

Címkék: tejszínes sertéspörkölt pulykás rizottó szárazbabfőzelék karfiolfőzelék

A hétvégére megtört a jég és újra két ételt fogunk bemutatni, ám azt még nem tudjuk mikor, mert Üzbégparaszt jelenleg házon kívül van és kitudja mikor fog írni. Addig is:Tejfölös lángos            Milyen meglepő, hogy…

Szerző: napimoslék  2010.04.16. 19:42 Szólj hozzá!

Címkék: lángos mákos tészta tejfölös lángos

Biztosan mindenki halott már a Costes Étteremről, ha máshonnan nem hát a Michelin-csillag miatt a mindenféle médiákból. Sokaknak azonban nincs lehetőségük arra, hogy kipróbálják. Olvasni azonban többen tudnak, ezért javasoljuk, hogy akit érdekel, vegye meg vagy szerezze meg a…

Szerző: napimoslék  2010.04.15. 19:15 Szólj hozzá!

Címkék: michelin csillag costes

Egy szomorú, esős csütörtökön, mi lehetne jobb egy kellemes ebédnél, tudva, hogy ezen a napon a legjobb egyébként is. De hogy tényleg felvidít-e, az mindjárt kiderül.Párizsi csirkemell            Erről az ételről már…

Szerző: napimoslék  2010.04.15. 18:59 Szólj hozzá!

Címkék: sárkánypecsenye párizsi csirkemell

Egy étellel jelentkezünk ismételten, mert a pirított csirkemáj már ránézésre olyan száraz volt, hogy elment tőle a kedvem, így maradt aRántott hal            Nagy dilemma, hogy vajon mit lehet írni egy ránézésre is mirelit…

Szerző: napimoslék  2010.04.14. 14:20 Szólj hozzá!

Címkék: rántott hal

A 13 egy szerencsétlen szám, így gondolják sokan, ráadásul nagyon utálom a keddet (meg a szerdát). Nézzük e két szerencsétlenség egybeesése mit produkált a mai ebédnél:Sóskafőzelék            Bocsánat a vakuért, de…

Szerző: napimoslék  2010.04.13. 17:02 Szólj hozzá!

Címkék: sóskafőzelék

A választások után sem áll meg az élet, ma is jelentkezünk a legfrisebb ételkülönlegességgel (eggyel), igaz késve, de tegnapi is ilyenkor jött a lényeg :DBolognai spagettiEgyszer már volt ilyen. Azóta sok minden nem változott, tehát ezt a minőséget tartósan tudják hozni. A…

Szerző: napimoslék  2010.04.12. 21:38 Szólj hozzá!

Címkék: bolognai spagetti

Péntek a desszertek napja, mint arra emlékezhettek. Tegnap után ismét földrajzi utazásnak lehettünk részesei, de az egykori Osztrák-Magyar-Monarchia egy másik nagyvárosába kalandozhatunk. Mivel?Bécsi fánk            Szóval…

Szerző: napimoslék  2010.04.09. 16:18 Szólj hozzá!

Címkék: bécsi fánk

Továbbjutott a Bayern!!!! Nagyszerű hír. Bár ez nem gasztronómia, de örülünk neki. A ma egy ételt ettünk, ami  nem más, mint aBudapest sertészselet            Hogy mitől Budapest, azt senki ne kérdezze, mert semmi…

Szerző: napimoslék  2010.04.08. 18:14 Szólj hozzá!

Címkék: budapest sertésszelet

Egy hét pihenő után visszatérünk. Természetesen ez idő alatt sem tétlenkedtünk, voltunk étteremben is, de erről majd később írok. Ma azonban visszatértünk a régi kerékvágásba, de nem tetszett a sárgaborsó főzelék ezért csakParadicsomos…

Szerző: napimoslék  2010.04.07. 14:58 1 komment

Címkék: paradicsomos káposzta

Utolsó "munkanapunkon" két főzeléket muataunk be. Persze az utolsó csak erre a hétre vonatkozik, mert Húsvét után megújult erővel folytatjuk az evést.Zöldbabfőzelék            A többséggel ellentétben, legalább…

Szerző: napimoslék  2010.03.31. 16:32 Szólj hozzá!

Címkék: zöldbabfőzelék kelkáposztafőzelék

Mivel egymás mai választását nem ismertük, ezért egy fajta ételt tudunk csak ma bemutatni. Ez pedig:Lecsós tarhonya            Miért lecsós? Mert paradicsomos paprikás virslis szósszal van leöntve a tarhonya. Ez utóbbi…

Szerző: napimoslék  2010.03.30. 16:29 1 komment

Címkék: lecsós tarhonya

Elindult egy újabb hét újabb ételekkel. Ma szerencsénk volt, és két lehetőség közül válaszhattunk és ezt ki is használtuk. Sajnos egy kis malőr történt a fényképpekkel, még pedig az, hogy nem állítottam át a felbontás, a 7,2 MP viszont széthúzza az oldalt ezért most csak…

Szerző: napimoslék  2010.03.29. 16:17 Szólj hozzá!

Címkék: marsall máj sertéstokány

Elérkeztünk a hét utolsó munkanapjához. Mit tartogatott számunkra a mai ebéd? Kétféle tésztát. Melyiket?Krumplis tészta            Ez az igazi kihívás. Mit lehet egy krumplis tésztáról írni. Nemsokat, de azért valamit…

Szerző: napimoslék  2010.03.26. 17:45 Szólj hozzá!

Címkék: grízes tészta krumplis tészta

Ma egymástól függetlenül választottunk, így mindketten ugyanazt ettük. Ez pedig:Grillezett csirkemell            Előljáróban annyit, hogy ennek semmi köze a grillhez. Ez nem grill, hanem sima sült hús. Ez a csirkemell…

Szerző: napimoslék  2010.03.25. 14:07 Szólj hozzá!

Címkék: csirkemell grillezett csirkemell

Ma szerencsétlenségünkre ismét volt választási lehetőség. Szerencsétlenségünkre, mert így okolhatjuk magunkat amiatt, hogy miért nem azt választottuk. A mai első versenyző:Rakott zöldbab            Ha egyszóval szeretném…

Szerző: napimoslék  2010.03.24. 15:41 Szólj hozzá!

Címkék: fasírt rakott zöldbab krumplifőzelék

Ma ismét szerencsénk volt mindkét ételhez, ám hogy ez mennyiben tekinthető szerencsének, az kiderül az alábbiakból.Első lehetőség:Borsos tokány            Szóval. Hogyan is kezdjem. Ugyebár a névben nincs utalás arra, hogy…

Szerző: napimoslék  2010.03.23. 16:00 Szólj hozzá!

Címkék: borsos tokány mátrai aprópecsenye

Mindőn meglepő, ma is csak láthattuk, hogy van kétféle lehetőség, de nem választhattunk, mert nem volt miből. Így nem maradt más lehetőségünk, mint:Húsgombóc paradicsommártással és krumplival            Ahogy a képen is…

Szerző: napimoslék  2010.03.22. 15:32 Szólj hozzá!

Címkék: húsgombóc paradicsommártás

A Solier Étterem nemcsak egy étterem, működik benne egy külön cukrászda is. Nagy kiváncsiság volt bennem, mielőtt beléptünk, mert hát azért az étterem chéfje mégis Fodor Sándor, aki a Hagyomány és Evolúció versenyen a zsűri különdíját kapta.A kiszolgálás jó, a két…

Szerző: napimoslék  2010.03.21. 18:28 Szólj hozzá!

Címkék: étteremkritika solier

süti beállítások módosítása