E heti gasztronómiai barangolásunkat ezennel megnyitjuk. A mai menü Sertésszelet jóasszonymódra és Pásztortarhonya.

Az első lehetőség:

Sertésszelet jóasszonymódra rizzsel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az étel rövid leírása: sertésszelet leöntve egy barna szósszal és rizs. Az elkészítés nehézségi foka nem járkál az egekben. Ezt alátámasztja az étel is. Semmi különleges flanc, így naturan minden egyben. Az ízekkel különösebben nagy probléma nem volt, főleg a szószéval, mert annak nem nagyon volt. Egyébként a hús nem volt rágós, bár az első vágás nehezemre esett, igaz ez valószínűleg a késnek csúfolt, ám a vágás minden fajtájára képtelen konyhai eszköznek tudható be. A szószban találhatóak még szalonna darabok, de ezek az ízhatást nem befolyásolják semennyire sem. Igazából egyszer ehető volt.

 

Második áldozat:

Pásztortarhonya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dolgozó állampolgárok nem mindíg érnek rá, így bejegyzésem kicsit késik(megint).

Nha, ez a készítmény a maga nemében kuriózum. Én ezt othon kolbász nélkül (IGEEEN, már megint LECSÓKOLBÁSZ!!) ismerem, jóval szaftosabban. Merthogy a fenti példány olymértékben száraz, hogy az ehetőségét veszélyezteti. A kolbász íze nem igazán passzol a benne lévő húséhoz. A tarhonya viszont meg volt főzve! Legalábbis nem volt olyan ropikemény, mint az egyik, itt az oldalon bemutatott darab. Az éhséget elmúlasztja, bár ebben inkább a sajátos íznek van szerepe.

Szerző: napimoslék  2010.02.08. 15:13 Szólj hozzá!

Címkék: sertésszelet jóasszonymódra pásztor tarhonya

A bejegyzés trackback címe:

https://napimoslek.blog.hu/api/trackback/id/tr31739391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása