E heti gasztronómiai barangolásunkat ezennel megnyitjuk. A mai menü Sertésszelet jóasszonymódra és Pásztortarhonya.
Az első lehetőség:
Sertésszelet jóasszonymódra rizzsel
Az étel rövid leírása: sertésszelet leöntve egy barna szósszal és rizs. Az elkészítés nehézségi foka nem járkál az egekben. Ezt alátámasztja az étel is. Semmi különleges flanc, így naturan minden egyben. Az ízekkel különösebben nagy probléma nem volt, főleg a szószéval, mert annak nem nagyon volt. Egyébként a hús nem volt rágós, bár az első vágás nehezemre esett, igaz ez valószínűleg a késnek csúfolt, ám a vágás minden fajtájára képtelen konyhai eszköznek tudható be. A szószban találhatóak még szalonna darabok, de ezek az ízhatást nem befolyásolják semennyire sem. Igazából egyszer ehető volt.
Második áldozat:
Pásztortarhonya
A dolgozó állampolgárok nem mindíg érnek rá, így bejegyzésem kicsit késik(megint).
Nha, ez a készítmény a maga nemében kuriózum. Én ezt othon kolbász nélkül (IGEEEN, már megint LECSÓKOLBÁSZ!!) ismerem, jóval szaftosabban. Merthogy a fenti példány olymértékben száraz, hogy az ehetőségét veszélyezteti. A kolbász íze nem igazán passzol a benne lévő húséhoz. A tarhonya viszont meg volt főzve! Legalábbis nem volt olyan ropikemény, mint az egyik, itt az oldalon bemutatott darab. Az éhséget elmúlasztja, bár ebben inkább a sajátos íznek van szerepe.