Végre! Ezt is megéltük, meg van az első magyar Michelin-csillagos étterem. Ez pedig nem más mint a Costes. Ez azért is fontos, mert a díj az egyik (ha nem a leg-) elismertebb díj a gasztronómiában. Ezzel a Costes a második, a volt szocialista tömb országai közül, aki ezt a minősítést elnyeri, eddig csak egy prágai étteremnek sikerült. Persze ez még nem a vége, hiszen még "csak" egy csillagot szereztek meg, a cél nyilván a 3 csillag (ez a maximum). Az étterem egyébként elnyerte az Diningguide "év étterme"-díjat is idén. A "nagy piros könyv" (nem Mao-é) egyébként még 4 magyar éttermet említ, melyek Bib Gourmand minősítésben részesültek. Ez azt jelenti, hogy kíváló az ár-érték arányuk. Ezek: 21, Bock, Arcade, és Csalogány 26.

Gratulálunk mind az 5 étteremnek és reméljük még tovább tudnak fejlődni és Magyarrszág lesz az első a volt szocialista tömb országai közül, ahol 2 vagy akár 3 Michelin-csillaga van egy étteremnek.

Mivel a Michelin Guide nehezen elérthető ezért közzétesszük a hivatalos linket, ami tartalmazza a lényeget. Itt tudjátok letölteni! (ha nem megy a link: http://tinyurl.com/yazuflc)

 

Szerző: napimoslék  2010.03.16. 15:49 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: 2010 michelin csillag costes

A bejegyzés trackback címe:

https://napimoslek.blog.hu/api/trackback/id/tr491844287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Michelin csillagos helyen jártam! 2010.03.16. 18:51:21

No nem azért hogy nagyképűsködjek, hanem azért, mert örülök! Gratula a Ráday utcai Coster Restobarnak, Magyarország első Michelin csillagos éttermének. Bár mindig azt vallottam, hogy a sánta ember először a ruganyos léptekről álmodozzon, ha az megvan, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása