Ma egy hónapos a blog! Isten éltesse! Reméljük elnyerte a tetszéseteket. Ezt az alkalmat szeretném kihasználni arra, hogy egy kis névmagyarázatot adjak.
Sokan úgy gondolják, legalább is a környezetünkben élők, hogy itt csak rossz ételekről lehet szó. Pedig ki mondta, hogy például a malac nem szereti a moslékot. Ha ez lenne, nyílván mással táplálkozna. A név inkább két másik dolgot kíván kifejezni.
Első: a napi betevő. Aki olvassa a blogot láthatja, hogy minden hétköznap frissül és leírjuk mit ettünk aznap. Ez a napi mosléknak arra a tulajdonságára utal, hogy a malac is mindennap eszik és persze nem mindennap a legjobbat, de nyílván van amikor kifejezetten jót.
Második: mindenki ismeri a közkeletű mondást: Vályúhoz! Az étel körül az emberek úgy csoportosulnak, mint a malacok a vályú körül. Nem állnak meg egy pillanatra élvezni az örömöt, inkább csak bekapnak valamit és rohannak tovább. Ilyen szempontból mindegy mi az étel, ha nem élvezzük, nem törődünk vele ez akár a moslék is lehet. Mi ez ellen szeretnénk kezdeni valamit, először magunkkal, hogy megfigyeljük, milyen az étel és azután elmondhassuk Nektek. Ez közel áll a MGE által meghirdetett Chartához, de ez egy más tészta :)
Célunk nem az, hogy csakis rossz ételeket mutassunk be, hanem, hogy keressük a jót és kritizáljuk a rosszat, hogy ebből mindenki tanulhasson.

Tehát a napi moslék nem egyenlő azzal, hogy itt csak rossz ételek lesznek-vannak. Itt a napi főétkezéseinkről írunk, ahol a többi ember viselkedik úgy, mint a malacok a vályúnál.
Ezt a bejegyzést vehetitek ars poetica-nak vagy manifesztumnak és reméljük Ti, a blog olvasói is egyetértetek benne és ha Ti eddig ilyen "malacok" voltatok akkor ezután megpróbáltok emberek lenni és nem úgy gondolni az ebédre, mint zabálásra.
Étel nélkül el van az ember néhány napig.

De inkább:
Étel nélkül lehet élni, de felesleges!

 

U.I.: A kommentezés lehetősége minden regisztrált (inda) felhasználó számára engedélyezett. Ezt szeretnénk, ha jobban kihasználnátok, mert csak a hibák ismeretében tudunk jobbak lenni.
 

Szerző: napimoslék  2010.02.27. 18:10 Szólj hozzá!

Címkék: születésnap névmagyarázat

A bejegyzés trackback címe:

https://napimoslek.blog.hu/api/trackback/id/tr41795302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása