Mai gaszronómiai kalandozásunk egy tőről fakad és két irányba ágazik. A közös kiinduló pont a húsgombóc. Az első esetben töltött káposztának hívják, a második esetben pedig húsgombócnak paradicsomos mártással és krumplival. Tehát a választási lehetőségek skálája rendkívül széles.

"A" változat
Töltött káposzta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első kérdés a tálalás megközelítése: első lehetőség, hogy a mostanában nagyon menő, a reformer szakácsoktól átvett újítással, az étel "robbantásával" van dolgunk, vagy estleg a második lehetőséggel, mely nemes egyszerűséggel a könnyeb tálalást (nem kell a káposztába beletölteni) jelenti. Szerintem az utóbbi változat a valószínűbb. Ennyit a negatívumokról. Maga az étel elég jó, kár, hogy ezt egy pár darabka hússal már ismerjük ( a húsgombóc helyett) székelykáposzta néven, de ennyi baj legyen. Most nem panaszkodom arra sem, hogy az étel hideg, hiszen meleg sőt majdnem forró volt. A szaft is rendben, talán egy kicsit sok. Egy újabb olyan étel, amit nehéz elrontani és jó is.

"B" változat
Húsgombóc paradicsom mártással és kruplival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néha az ételeknek olyan az íze és az illata, hogy az ember elmenekül tőlük. Hát, a mai menüt ez nem fenyegette.

A képen nem tudom, mennyire látszik, hogy a krumpli túl van főzve, de nagyon. Több benne a víz mint a krumpli. A paradicsomszósz egy ízetlen, híg lötty. Fűszerezése mindegyiknek hagy kívánnivalót maga után. A húsgombócot már tanult kollégám megemlítette. Az ilyen univerzális ételekkel az a baj, hogy nekik sincs ízük. Az ízetlen gombóc a vizes, túlfőtt krumplival és az éppen hogy ízesített paradicsomlöttyel nem a legjobb összeállítás. Az egyetlen pozitívum, hogy íz hiányában a vendég nem ugrik fel az asztaltól az első falat után.

Náthások, akik nem érzik az ízeket, nyugodtan fogyaszthatják, mert nekik mindegy. De akiknek rendben vannak az ízlelőbimbói, kerüljék az ehez hasonlókat.

by Üzbégparaszt

Szerző: napimoslék  2010.02.15. 17:00 Szólj hozzá!

Címkék: töltött káposzta húsgombóc

A bejegyzés trackback címe:

https://napimoslek.blog.hu/api/trackback/id/tr751760679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása