Ma egy ételt mutatunk be, mert Üzbégparaszt nem volt hajlandó kipróbálni a másik lehetőséget, szerinte annyira gusztustalan volt. Így a mai menü:
Hentes sertésszelet kagylótésztával
Mielőtt nagyon belemennénk az ízekbe, tisztázni szeretném, hogy nem bolondoltunk meg. A képen krumpli van, a tányérban is az volt. Ebből két lehetséges következtetést vonok le: 1., kagyló tészta = krumpli (nem valószínű) 2., a konyhán nem ismerik a kagylótésztát és a krumplit. Meg kell jegyeznem, hogy a prominensek tésztával kapták. Még egy kérdés: honnan van a krumpli? A másik két lehetőséghez rizs valamint a kiemelteknek magos zsömle volt, szerintem egyik sem krumpli, de ki tudja. Szóval az étel. Gyakorlatilag ez a hentestokány egy másik változata, amiben nincs lecsókolbász és a szelet húst nem vágták fel. A húsról annyit szeretnék mondani, hogy szinte nem is volt. A szelet mérete semmiképpen sem nagy, viszont a papír mellette vastagságban betonfalnak tűnik. Persze, ki kell klopfolni a húst, hogy átsüljön, de ez már ilyen vékonysággal szobahőmérsékleten megteszi ezt. Egyébként az ízekkel nem volt probléma, volt benne egy kis uborka és párizsi és ízben hozta a hentes névvel ellátot katyvaszok színvonalát.