Elérkezett ez a nap is. Étteremkritika a napimoslékon. Ez eddig nem volt, csak itt, csak most ezt is mondhatnám, de ez nem igaz, mert remélhetőleg lesz még ilyen. Első alanyunk a Szélkakas Étterem Gödöllőn.  Egy pár szó az étteremről. Gödöllő központjában található (Budapesttől mintegy 30km keletre az M3 autópályán) és a kihelyezett trófeák és emléklapok alapján 2004-ben és 2006-ban (ha jól emlékszem az évekre) közönség díjas volt az Enderson-nál.
Az étel, amit ettem erdészné levese és mozzarellás, bazsalikomos csirkemell volt roston.
A levesről csak annyit, hogy jó volt. A jelentése gombaleves zöldségekkel. Az zöldségek jól átfőttek, puhák voltak egyedül a gombák voltak számomra egy kicsit nagyok. A fűszerezése számomra megfelelő volt.

Most jön az étkezés fő pontja, a fő étel:
Mozzarellás csirkemell friss bazsalikommal roston


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tálalás ízléses, bár lehet, hogy egy kicsit nagyobb tányér jobb lett volna, na és persze trendibb. A hús jól át volt sülve, puha volt egy helyen volt csak egy picit inas. Ízre is jóvolt, egyedül a bazsalikom elosztása hagyott maga mögött némi kívánnivalót, mert egy helyre folyt össze a nagy része. A hasábburgonya azonban nem nyerte el a tetszésemet sem külsőleg sem belsőleg. A külső inkább deszka, túl széles és túl hosszú. Ebben az esetben én inkább a kevesebb több alapon jártam volna el. A belső, bár inkább kívül van a só. Ki halott már arról, hogy a hasábburgonya jó só nélkül. Tudom, az éttermek. A díszítés slágere az ananász volt, mivel több tányéron is felfedezhettem ezt a déligyümölcsöt.

A kiszolgálás megfelelő volt, a pincér udvarias és a sebesség is jó volt. Egyedül azt sajnálhattam, hogy a hideg gyümölcsleves tejszínhabbal elfogyott (saját kedvenc bővebben agy későbbi posztban). Az étlap nem évszakonként változó, többször is voltunk már itt és hasonló ételeket fedeztem fel akkor is, bár természetesen vannak újak folyamatosan.

Értékelés: 3,5/5

Szerző: napimoslék  2010.02.14. 22:05 2 komment

Címkék: étteremkritika szélkakas étterem

A bejegyzés trackback címe:

https://napimoslek.blog.hu/api/trackback/id/tr391758731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yves Laurent 2015.03.27. 10:17:18

Én gödöllői lakos vagyok, de nem ismertem ezt az éttermet. Francia ismerőseim tévedtek oda, s ajánlották a figyelmembe, a legnagyobb elismeréssel.

jolankovacs 2016.03.14. 18:26:20

Ma délután - immár harmadik alkalommal - látogattuk meg az éttermet. Utoljára!
Előző két alkalommal nagy adagokat és ízletes ételeket kaptunk, viszonylag gyorsan.
Ma valószínűleg gyereknek néztek bennünket, mert a felszolgált főfogások -4 adag - összesen is kevesebb volt, mint a szomszéd asztal kb 4 éves kislányának kihozott gyerekadagja.
De nem is a mennyiséggel volt a probléma.
Belépéskor a pincérhölgy ajánlotta 4 személyre a legsötétebb sarkot, de mi inkább a napfényt kértük, a majdnem üres nagytérben. Fázósak vagyunk.Mindenhol hideg volt.
A megrendelt italok rendben kiérkeztek, kivétel a zöld tea kellékei.
Az, hogy a teavizet fedetlenül kapta a torkára kényes ifjú hölgy, csak a kezdet volt. A megrendelt méz nem érkezett meg, elfogyott. Kértünk hát helyette édesítőt. Röpke félóra után kihűlt a tea, de nemhogy édesítő nem jött, de a pincérlány is eltűnt. Majd zokon vette, hogy ismét merészeltünk édesítőt kérni, illetve kértük, hogy a hideg teát ugyan melegítse már meg.
Majd jött a meglepi, a tárkonyos bárányleves, ami sok volt, de nem bárány, hanem zöldséges gomba. Bátorkodtam megjegyezni, hogy az ifjú hölgy elrontotta a megrendelést, de karakánul válaszolt: keressem csak benne a bárányt, biz' az benne van. Igaza volt! két borsónyi húsdarab képében, amelyek diónyira voltak rágósak. Megettük, mert éhesek voltunk, de itt már röhögtünk, mivel a mézes csirke rendelés felvetette a kérdést, hogyan is készítik, ha a méz elfogyott, hiszen már a teához sem jutott??:))).
A csülkös velős pacal ízvilága leginkább egy gyengén fűszerezett csirkepörköltre hajazott, a szomszéd asztaltól is megjegyezték, hogy eléggé "hígas".
A bébikukoricás húshoz rendelt sültkrumpli nem hogy sült, de még főtt sem volt. Gyakorlatilag ehetetlen, végigkóstolta a társaság és ment is vissza.
A kiszolgálás igencsak minőségen aluli volt. Nyilvánvalóan a pincér meg sem kérdezte, hogy ízlett-e az étel, vagy esetleg kérünk-e kávét, desszertet. Így nem kértünk...
A villába akasztott kés remélem mindent elmondott a séfnek és a tulajnak. Az asztalra szószerint ledobott kék könyvecskébe sajnálkozva helyeztük el a feltüntetett összeget, az elképpzelhető legkissebb borravalóval. És még mi éreztük magunkat kellemetlenül.
Soha többé szélkakas!!
Hajrá Napsugár!!!
süti beállítások módosítása